K večeři, ke svačině nebo třeba na chlebíčky je ideální volbou tuňáková pomazánka. která je rychlá na přípravu, zdravá a svěží i díky chuti čerstvých bylinek. Jaką si připravit domácí tuňákovou pomazánku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
K večeři, ke svačině nebo třeba na chlebíčky je ideální volbou tuňáková pomazánka. která je rychlá na přípravu, zdravá a svěží i díky chuti čerstvých bylinek. Jaką si připravit domácí tuňákovou pomazánku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
konzerva tuňáka
1ks
sýr
100g
čerstvý
hořčice
1lžička
dijonské
pažitka
nebo jarní cibulka
okurky
nakládané
|
Pokyny
- Tuňáka smícháme se sýrem, dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Nakonec přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku. nebo pažitku, a zamícháme.
- Můžeme vyzkoušet také variantu s najemno nakrájenými nakládanými okurkami.
TIP od Jakvkuchyni.cz:
Tuňákovou pomazánku si nejvíce vychutnáme s čerstvým pečivem, vyzkoušejte třeba:
bagetky z podmáslí a čerstvých bylinek;
domácí chlebová bageta;
domácí housky;
kváskový chléb;
domácí preclíky.
Prázdné konzervy od tuňáka můžeme třídit do kontejneru na kovy. Kovový odpad je možné v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je třídění podle instrukcí uvedených na samolepkách na kontejnerech.