Jemné tvarohové knedlíčky plné ovoce rozplývající se na jazyku – to je opravdová dobrota. Chutnají přímo božsky a připomínají léto strávené u babičky. Přelijte je máslem a posypte mákem nebo strouhaným tvarohem a nechte se unést do léta. Navíc jejich příprava nezabere téměř žádný čas.
|
Jemné tvarohové knedlíčky plné ovoce rozplývající se na jazyku – to je opravdová dobrota. Chutnají přímo božsky a připomínají léto strávené u babičky. Přelijte je máslem a posypte mákem nebo strouhaným tvarohem a nechte se unést do léta. Navíc jejich příprava nezabere téměř žádný čas.
|
Porce
18 knedlíčků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Utřete žloutky s cukrem, změklým máslem a špetkou soli.
- Přidejte po částech tvaroh a mouku. Těsto by mělo být hladké a vláčné.
- Na pomoučněném vále vyválejte váleček a pomocí nože jej rozdělte na stejné dílky.
- Každý kousek těsta trochu rozmáčkněte prsty, položte na něj ovoce a zabalte do kuličky.
- Ve větším hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu.
- Knedlíčky vařte ve vroucí vodě po dobu 5–7 minut.
- Naservírujte na talíř, posypte moučkovým cukrem, přelijte rozpuštěným máslem a posypte strouhaným tvarohem.
Recept připravila blogerka Alena Přichystalová
Vaničku od měkkého tvarohu stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.