Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

Byť se může zdát suflé dle názvu a svého francouzského původu složitým dezertem, opak je pravdou. Dezert ze sněhu z bílků je nadýchaný jako obláček a naprosto dokonale chutná v kombinaci s jahodami! Jak na to?
Byť se může zdát suflé dle názvu a svého francouzského původu složitým dezertem, opak je pravdou. Dezert ze sněhu z bílků je nadýchaný jako obláček a naprosto dokonale chutná v kombinaci s jahodami! Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    tvaroh 250g netučný
    jahody 100g
    vejce 3ks bílky a žloutky zvlášť
    cukr moučka 3lžíce
    vanilkový cukr 1 balíček
Pokyny
  1. Hrnečky, nebo zapékací misky, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Troubu předehřejeme na 250 °C.
  3. Tvaroh vyšleháme se žloutky a cukrem.
  4. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do tvarohové hmoty.
  5. Směsí naplníme formičky ze ¾.
  6. Hluboký plech naplníme vodou a formičky do něj vložíme.
  7. Dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni asi 20 minut.
  8. Nakrájené jahody smícháme v kastrůlku s vanilkovým cukrem a svaříme na hustou omáčku.
  9. Suflé ihned přelijeme jahodovou omáčkou a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*