Byť se může zdát suflé dle názvu a svého francouzského původu složitým dezertem, opak je pravdou. Dezert ze sněhu z bílků je nadýchaný jako obláček a naprosto dokonale chutná v kombinaci s jahodami! Jak na to?
|
Byť se může zdát suflé dle názvu a svého francouzského původu složitým dezertem, opak je pravdou. Dezert ze sněhu z bílků je nadýchaný jako obláček a naprosto dokonale chutná v kombinaci s jahodami! Jak na to?
|
Suroviny
tvaroh
250g
netučný
jahody
100g
vejce
3ks
bílky a žloutky zvlášť
cukr moučka
3lžíce
vanilkový cukr
1 balíček
|
Pokyny
- Hrnečky, nebo zapékací misky, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- Troubu předehřejeme na 250 °C.
- Tvaroh vyšleháme se žloutky a cukrem.
- Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do tvarohové hmoty.
- Směsí naplníme formičky ze ¾.
- Hluboký plech naplníme vodou a formičky do něj vložíme.
- Dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni asi 20 minut.
- Nakrájené jahody smícháme v kastrůlku s vanilkovým cukrem a svaříme na hustou omáčku.
- Suflé ihned přelijeme jahodovou omáčkou a podáváme.