Tvarohový crumble cake s meruňkami

Jednoduchý a skvělý koláč s neodolatelnou náplní z meruněk a tvarohu. První den je křupavý a druhý den zase vláčnější, to když se náplň rozleží a těsto od ní zvlhne. Tak či tak je prostě skvělý! Vyzkoušejte lahodný tvarohový crumble cake s meruňkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jednoduchý a skvělý koláč s neodolatelnou náplní z meruněk a tvarohu. První den je křupavý a druhý den zase vláčnější, to když se náplň rozleží a těsto od ní zvlhne. Tak či tak je prostě skvělý! Vyzkoušejte lahodný tvarohový crumble cake s meruňkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
koláčová forma cca 28 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Koláč
    mouka 300g hladká
    máslo 180g
    cukr 150g
    vejce 1ks
    sůl 1špetka
Tvarohová náplň
    tvaroh 500g tučný, ve vaničce
    cukr 120g
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a vychlazené máslo.
  2. Prsty propracujeme, až vznikne směs připomínající drobenku.
  3. Takto připravený základ necháme 15 minut odpočinout v lednici.
  4. Než se těsto vychladí, připravíme náplň - tvaroh smícháme s cukrem, vanilkou, citronovou kůrou a nakonec přidáme vejce. Promícháme.
  5. Formu vyložíme pečicím papírem.
  6. 2/3 těsta dáme do formy a umačkáme prsty.
  7. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň, rozprostřeme nakrájené meruňky a posypeme zbývajícím těstem.
  8. Koláč pečeme v předehřáté troubě na cca 170 - 180 °C dozlatova.
  9. Propečenost zkontrolujeme zapíchnutím špejle - těsto se nesmí na špejli lepit.
  10. Před podáváním koláče můžeme posypat moučkovým cukrem.

Před tříděním je důležité obsah plastové vaničky od tvarohu řádně vyprázdnit - vyškrábat, nebo například vytřít použitou papírovou kuchyňskou utěrkou), pak může putovat do kontejneru označeného žlutou samolepkou, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*