Tvarůžková pomazánka

Olomoucké tvarůžky, nebo také syrečky, patří mezi typické české delikatesy. Tento zrající sýr se vyrábí z odtučněného mléka, obsahuje velké množství bílkovin, a proto si ho můžeme dopřát i v rámci dietního jídelníčku. Připravte si lahodnou tvarůžkovou pomazánku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Olomoucké tvarůžky, nebo také syrečky, patří mezi typické české delikatesy. Tento zrající sýr se vyrábí z odtučněného mléka, obsahuje velké množství bílkovin, a proto si ho můžeme dopřát i v rámci dietního jídelníčku. Připravte si lahodnou tvarůžkovou pomazánku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    tvaroh 250g tučný
    tvarůžky 2balení olomoucké
    jarní cibulka 1stonek
    paprika 1/2lžičky sladká
    kmín 1/4lžičky drcený
Pokyny
  1. Tvarůžky použijeme ideálně co nejvíce zralé. Přendáme je do mísy a rozmačkáme vidličkou (případně je můžeme vložit do stolního mixéru a rozmixovat).
  2. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme.
  3. K tvarůžkům přidáme tvaroh, dochutíme paprikou, kmínem, pepřem a jarní cibulkou.
  4. Vše zamícháme a podáváme s pečivem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: k pomazánce bude perfektně chutnat domácí podmáslový chléb, chybu neuděláme ani s kváskovým chlebem, nebo s domácí chlebovou bagetou.

Kelímek od tvarohu by měl být po vyprázdnění důkladně zbaven zbytků obsahu. Jakmile je čistý, je vhodné jej vytřídit do žlutého kontejneru určeného na plastový odpad. Hliníková víčka se řadí mezi kovy, a proto by měla být správně vytříděna do speciálních sběrných nádob na kovy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*