Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
|
Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
|
Porce
2 osoby
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Okurku nastrouháme na tenké nudličky typu julienne, trochu ji osolíme a necháme přes sítko okapat.
- V misce si mezitím smícháme olivový olej s vinným octem. Přidáme sůl, pepř, utřený česnek, nasekaný kopr a nakonec řecký jogurt.
- Do misky přidáme okapanou okurku a dobře ji s jogurtovou směsí promícháme.
Autorkou receptu je blogerka Romana
Kelímek od jogurtu stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.