Sušená rajčata se skvěle hodí pro použití do těstovin, nebo do salátů. Skvěle chutnají bez větších příprav jako součást nějakého receptu - třeba v kombinaci se sýrem, čerstvým pečivem a olivovým olejem apod. Chuť rajčat získá díky sušení na intenzitě. Zkuste si s námi tuto laskominu připravit doma.
|
Sušená rajčata se skvěle hodí pro použití do těstovin, nebo do salátů. Skvěle chutnají bez větších příprav jako součást nějakého receptu - třeba v kombinaci se sýrem, čerstvým pečivem a olivovým olejem apod. Chuť rajčat získá díky sušení na intenzitě. Zkuste si s námi tuto laskominu připravit doma.
|
Porce
1 kg rajčat
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme napříč rozříznutá zralá rajčata.
- Každé rajče osolíme a okořeníme sušenou bazalkou.
- Troubu rozehřejeme na 180 °C a rajčata v ní sušíme 30 minut.
- Poté snížíme teplotu na 140 °C a sušíme dalších 30 minut.
- Nakonec snížíme teplotu na 100 °C a sušíme také 30 minut.
- Usušená rajčata vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- Připravíme si sklenice, do kterých poskládáme rajčata společně s nakrájeným česnekem.
- Na závěr zalijeme olivovým olejem, aby v něm byla rajčata ponořená bez přístupu vzduchu. Tím je zakonzervujeme a vydrží nám k užití dlouhou dobu
- Sklenice uzavřeme.