Vejce jsou chutná, výživná a můžeme je připravovat na nespočet způsobů. Když nevíme, co přichystat na jídlo, jsou vejce skvělá volba i proto, že je narozdíl od jiných surovin, máme často doma. Vyzkoušejme třeba vaječnou frittatu, do které můžeme přidat různou zeleninu a během pát minut vykouzlíme skvělou večeři nebo oběd. Nenechte si ujít recept na vaječnou frittatu s paprikami a špenátem od Jakvkuchyni.cz!
|
Vejce jsou chutná, výživná a můžeme je připravovat na nespočet způsobů. Když nevíme, co přichystat na jídlo, jsou vejce skvělá volba i proto, že je narozdíl od jiných surovin, máme často doma. Vyzkoušejme třeba vaječnou frittatu, do které můžeme přidat různou zeleninu a během pát minut vykouzlíme skvělou večeři nebo oběd. Nenechte si ujít recept na vaječnou frittatu s paprikami a špenátem od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce pánev o průměru cca 25 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vejce prošleháme v míse.
- Všechny zvolené přísady (papriky, cibuli a špenát) očistíme, nakrájíme a přidáme k vejcím. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
- Použijeme pánev vhodnou do trouby - nerezovou nebo litinovou. Rozehřejeme ji, poté do ní nalijeme trochu oleje a nakonec vaječnou směs.
- Ztlumíme plamen a pozvolna smažíme několik minut.
- Mezitím rozehřejeme troubu, do které vložíme frittatu dopéct (neotáčí se).
- Dopékáme ji na grilovací program cca 3 minuty, aby byla i zeshora hezky opečená.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Před podáváním ji můžeme posypat nasekanými bylinkami a čerstvým pepřem.
Nezapomeňte při úklidu po vaření vytřídit odpad. Plata od vajec patří nejlépe vytřídit do papírového odpadu, nebo je můžeme vyhodit na náš kompost (nejlepší je natrhat je předtím na menší kousky). Skořápky od vajec, zbytky zeleniny a další bioodpad patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad.