Vaniljekranse – Vanilkové věnečky

Vaniljekranse nebo-li vanilkové věnečky patří do každé dánské rodiny, která slaví Vánoce.
Vaniljekranse nebo-li vanilkové věnečky patří do každé dánské rodiny, která slaví Vánoce.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 věnečků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 250g pšeničná
    máslo 200g
    cukr 175g
    mandle 75g nebo mandlové mouky
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Pokud nemáme mandlovou mouku, rozmixujeme na prášek mandle bez slupky.
  2. Vanilkový lusk rozkrojíme a vyškrábeme z něj semínka.
  3. V misce smícháme cukr, máslo, mouku, vanilku a rozmixované mandle.
  4. Přidáme vejce, aby nám vznikla měkká pasta.
  5. Cukrářským sáčkem, nebo stříkačkou, vytvarujeme na plechu kolečka v průměru 5 cm.
  6. Při 180 °C pečeme asi 5 minut, dokud věnečky nezezlátnou. Pak máme hotovo.

Vanilkový lusk nevyhazujeme, ale povaříme ho v mléce s trochou skořice a medu. Vznikne nám tak lahodný nápoj na chladné zimní večery.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*