Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.
|
Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.
|
Porce
2 panna cotty
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Panna cotta
smetana ke šlehání
500ml
cukr
2lžíce
vanilkový lusk
1ks
želatina
3plátky
Rebarborová omáčka
rebarbora
3řapíky
třtinový cukr
3lžíce
skořice
1lžička
jahody
10ks
červené víno
100ml
|
Pokyny
- Želatinu vložte do studené vody a odložte na několik minut stranou. Během této doby plátky želatiny nabobtnají.
- Do hrnce se silnějším dnem nalijte smetanu a spolu s cukrem a vanilkovými zrníčky (lžičkou extraktu) ji zahřejte těsně pod bod varu.
- Nabobtnané plátky želatiny zbavte vody a vhoďte je do horké smetany s cukrem a vanilkou. Celou směs zamíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Smetanu vlijte do předem připravených skleniček a dejte ji chladit do lednice alespoň na dvě hodiny.
- Mezitím se vrhněte na přípravu rebarborové omáčky: oloupejte řapíky rebarbory a nakrájejte je na 1cm kousky.
- Rebarboru spolu s cukrem, skořicí, jahodami a vínem svařte v rendlíku.
- Pomocí ponorného mixéru směs rozmixujte. Konečnou chuť omáčky dolaďte cukrem nebo kapkou citronové šťávy.
- Rebarborovou omáčku nalijte do skleniček, na panna cottu.
- Panna cottu podávejte vychlazenou, společně s rebarborovou omáčkou.
Nevíte, jak dostat zrníčka z vanilkového lusku? Stačí jen podélně rozříznout vanilkový lusk a seškrábnout z něj celý jeho obsah.
Pokud chcete, aby Vaše rebarborová omáčka měla sametovou strukturu, potom ovoce propasírujte přes jemné sítko