Vanilková zmrzlina s citronovou šťávou a zázvorem

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v dnešní době vzácnost. Místo mléka a smetany se používají rostlinné tuky a příchutě tvoří umělá ochucovadla nebo barviva. V tomto článku vám proto ukážeme, jak si vyrobit skvělou domácí zmrzlinu, kterou si můžete dát kdykoliv, když na ni dostanete chuť.
V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v dnešní době vzácnost. Místo mléka a smetany se používají rostlinné tuky a příchutě tvoří umělá ochucovadla nebo barviva. V tomto článku vám proto ukážeme, jak si vyrobit skvělou domácí zmrzlinu, kterou si můžete dát kdykoliv, když na ni dostanete chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 litr
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 350ml plnotučné
    smetana 350ml ke šlehání
    žloutek 6ks
    citrón 2ks
    zázvor 1lžička mletý
Pokyny
  1. Do hrnce nalijte mléko, smetanu, přidejte dřeň z vanilky a následně celý vanilkový lusk. Za stálého míchání přiveďte k varu. Stáhněte plamen, vyjměte vanilkový lusk, odstavte hrnec stranou a nechte cca 10 minut chladnout.
  2. Žloutky s cukrem vyšlehejte pomocí metličky do nadýchané pěny a vlijte ji do vychladlé smetanové směsi. Nakonec do hrnce přidejte citronovou šťávu, lžičku sušeného zázvoru a vše promíchejte.
  3. Za občasného míchání vše zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla. Takto připravenou směs přelijte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 30 minut chladnout. Poté mísu vložte na 2 hodiny do lednice.
  4. Studenou směs přelijte do formy na zmrzlinu nebo do plastové krabičky a dejte ji do mrazáku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*