Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
|
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
|
Porce
|
Doba přípravy
45 min
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
300gramů
máslo
200gramů
mandle
100gramů
mleté
cukr moučka
40gramů
žloutek
1ks
moučkový cukr
dle potřeby
vanilkový cukr
dle potřeby
|
Pokyny
- Mouku, cukr moučku, máslo pokojové teploty, mleté mandle a jeden žloutek zpracujte v jednotné těsto.
- Nechejte těsto odležet alespoň 2 hodiny v lednici.
- Ze ztuhlejšího těsta vytvarujte pomocí formiček rohlíčky, poté je vložte na plech vyložený pečicím papírem a upečte je v troubě předehřáté na 180 °C.
- Po upečení nechejte rohlíčky chvilku chladnout a následně je obalte ve směsi umíchané z moučkového a vanilkového cukru.