Vanilkové rohlíčky podle Ivety Fabešové

Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 min
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hladká mouka 300gramů
    máslo 200gramů
    mandle 100gramů mleté
    cukr moučka 40gramů
    žloutek 1ks
    moučkový cukr dle potřeby
    vanilkový cukr dle potřeby
Pokyny
  1. Mouku, cukr moučku, máslo pokojové teploty, mleté mandle a jeden žloutek zpracujte v jednotné těsto.
  2. Nechejte těsto odležet alespoň 2 hodiny v lednici.
  3. Ze ztuhlejšího těsta vytvarujte pomocí formiček rohlíčky, poté je vložte na plech vyložený pečicím papírem a upečte je v troubě předehřáté na 180 °C.
  4. Po upečení nechejte rohlíčky chvilku chladnout a následně je obalte ve směsi umíchané z moučkového a vanilkového cukru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*