Vegetariánské výpečky se zelím

Tento pokrm je inspirovaný českou klasikou, kterou si však mohou dopřát i ti, co zrovna masu neholdují. Pokrm se skládá ze zdravějších surovin, přitom voní a chutná báječně, i když je maso nahrazeno veganskými nudličkami a místo klasického knedlíku podáváme s domácími noky.
Tento pokrm je inspirovaný českou klasikou, kterou si však mohou dopřát i ti, co zrovna masu neholdují. Pokrm se skládá ze zdravějších surovin, přitom voní a chutná báječně, i když je maso nahrazeno veganskými nudličkami a místo klasického knedlíku podáváme s domácími noky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Výpečky
    voda 100ml
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
Noky
    špaldová mouka 250gramů
    vejce 3ks
    sůl a pepř na dochucení
Zelí
    cibule 2ks
    bílé zelí 1hlávka
    třtinový cukr 1lžíce
    kmín 1lžička
    sůl a pepř na dochucení
    ocet na dochucení
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme cibuli a česnek.
  4. Přidáme veganské nudličky a cca 5 minut restujeme.
  5. Zalijeme 100 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob a sójovou omáčku.
  6. Vaříme do zhoustnutí.
  7. Nyní si připravíme zelí.
  8. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji, poté posypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat.
  9. Přidáme najemno nakrouhané zelí, osolíme, přidáme kmín a podlijeme trochou vody.
  10. Dusíme pod pokličkou, dokud nebude zelí měkké.
  11. Můžeme dochutit octem a solí.
  12. Na noky smícháme mouku, vejce a sůl.
  13. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, do které lžící tvarujeme noky.
  14. Vaříme 3 – 4 minuty, dokud noky nevyplavou.
  15. Noky servírujeme spolu se zelím a výpečky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*