Salát s vejci a kapary

Znáte to - po velikonoční koledě se u většiny z nás nahromadí větší množství vajec, a tak přemýšlíme, jak s nimi nejlépe naložit. Saláty patří k tomu jednoduššímu, rychlejšímu a dietnímu řešení po mlsných svátcích. Základem salátu podle našeho receptu je čerstvý baby špenát, kterému dodá svěžesti citronová zálivka s jarní cibulkou a kapary. A nechybí samozřejmě ani velikonoční výslužka v podobě vařených vajec!
Znáte to - po velikonoční koledě se u většiny z nás nahromadí větší množství vajec, a tak přemýšlíme, jak s nimi nejlépe naložit. Saláty patří k tomu jednoduššímu, rychlejšímu a dietnímu řešení po mlsných svátcích. Základem salátu podle našeho receptu je čerstvý baby špenát, kterému dodá svěžesti citronová zálivka s jarní cibulkou a kapary. A nechybí samozřejmě ani velikonoční výslužka v podobě vařených vajec!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    špenát 200g baby
    vejce 2ks natvrdo
Zálivka
    olivový olej 1,5lžíce
    kapary 1lžíce
    jarní cibulka 1/2stonky
    citrón 1/2ks
Pokyny
  1. Na zálivku smícháme citronovou šťávu spolu s olejem, kapary a najemno nakrájenou cibulkou.
  2. Listový špenát omyjeme a promícháme s ¾ zálivky.
  3. Vařená vejce oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
  4. Špenát naservírujeme na talíř, poklademe vejci a zakápneme zbylou zálivkou.
  5. Ředkvičky nakrájíme na tenčí kolečka a posypeme jimi salát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*