Znáte to - po velikonoční koledě se u většiny z nás nahromadí větší množství vajec, a tak přemýšlíme, jak s nimi nejlépe naložit. Saláty patří k tomu jednoduššímu, rychlejšímu a dietnímu řešení po mlsných svátcích. Základem salátu podle našeho receptu je čerstvý baby špenát, kterému dodá svěžesti citronová zálivka s jarní cibulkou a kapary. A nechybí samozřejmě ani velikonoční výslužka v podobě vařených vajec!
|
Znáte to - po velikonoční koledě se u většiny z nás nahromadí větší množství vajec, a tak přemýšlíme, jak s nimi nejlépe naložit. Saláty patří k tomu jednoduššímu, rychlejšímu a dietnímu řešení po mlsných svátcích. Základem salátu podle našeho receptu je čerstvý baby špenát, kterému dodá svěžesti citronová zálivka s jarní cibulkou a kapary. A nechybí samozřejmě ani velikonoční výslužka v podobě vařených vajec!
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Zálivka
olivový olej
1,5lžíce
kapary
1lžíce
jarní cibulka
1/2stonky
citrón
1/2ks
|
Pokyny
- Na zálivku smícháme citronovou šťávu spolu s olejem, kapary a najemno nakrájenou cibulkou.
- Listový špenát omyjeme a promícháme s ¾ zálivky.
- Vařená vejce oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
- Špenát naservírujeme na talíř, poklademe vejci a zakápneme zbylou zálivkou.
- Ředkvičky nakrájíme na tenčí kolečka a posypeme jimi salát.