Ve Skandinávských zemích patří sleď mezi nejoblíbenější rybu. V Dánsku si našel své místo i u tradiční velikonoční tabule. Jakvkuchyni.cz přináší tip na recept, jak si připravit sledě na velikonoční tabuli. Jak na to?
|
Ve Skandinávských zemích patří sleď mezi nejoblíbenější rybu. V Dánsku si našel své místo i u tradiční velikonoční tabule. Jakvkuchyni.cz přináší tip na recept, jak si připravit sledě na velikonoční tabuli. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
strouhanka
15lžic
nebo cornflages - dle potřeby
žitná mouka
10lžic
dle potřeby
olivový olej
5lžic
filety
4ks
sledě
hořčice
2 - 4lžíce
hrubozrnné
mléko
1trochu
sůl
1špetka
pepř
1špetka
|
Pokyny
- Připravené filety sledě osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí.
- Do misky nasypeme strouhanku (nebo cornflakes) a osolené, opepřené a hořčicí potřené filety obalíme z obou stran.
- Obalené filety smažíme na olivovém, rozpáleném oleji zhruba dvě až tři minuty z každé strany.
Vhodnou přílohou je salát z červené řepy a vařené brambory polité máslem, nebo batáty.
TIP Jakvkuchyni.cz:
Připravovali jste rybu a cítíte ze svých rukou „rybinu“? Chcete se jí zbavit? Je to jednoduché, stačí ponořit ruce do mléka!
Použitá fotografie je z webové stránky irecepty.cz a velice děkujeme!