Metoda úpravy pokrmů “stir-fry” je známá především v asijské kuchyni. Je to vlastně smažení při častém míchání a prohazování ingrediencí v pánvi typu WOK. Při této metodě jsou suroviny nakrájené na malé kousky, obvykle začínáme masem, ke kterému postupně přidáváme další ingredience. Připravte si vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Metoda úpravy pokrmů “stir-fry” je známá především v asijské kuchyni. Je to vlastně smažení při častém míchání a prohazování ingrediencí v pánvi typu WOK. Při této metodě jsou suroviny nakrájené na malé kousky, obvykle začínáme masem, ke kterému postupně přidáváme další ingredience. Připravte si vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
vepřová plec
1kg
mléko
200ml
kokosové
paprika
3ks
červená, žlutá, oranžová
petržel
čerstvá
zázvor
sušený
|
Pokyny
- Maso nakrájíme na malé kousky.
- Osolíme a opepříme.
- V pánvi rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran orestujeme.
- Papriky nakrájíme na proužky.
- Oboje přidáme k masu a společně dále restujeme, aby papriky trochu změkly, ale stále zůstaly lehce křupavé.
- Přisypeme trochu mletého zázvoru.
- Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, přisypeme nakrájenou jarní cibulku a ještě asi 3 minuty vaříme.
- Podáváme s rýží posypané čerstvou petrželkou.
Krabice od kokosového mléka patří mezi tzv. nápojové kartony. Ty správně třídíme do oranžových kontejnerů, příp. v rámci tzv. vícekomoditních sběrů s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit a pořádně sešlápnout, plastová víčka třídění nevadí!