Originální recept na stroganoff se připravuje z hovězího masa. Vyzkoušejte i tuto minutkovou verzi s vepřovou kýtou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Originální recept na stroganoff se připravuje z hovězího masa. Vyzkoušejte i tuto minutkovou verzi s vepřovou kýtou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme ho a opepříme.
- Rozehřejeme pánev, přidáme trochu oleje a nudličky na něm zprudka orestujeme.
- Když je maso hotové, dáme ho bokem.
- Do pánve s výpekem přidáme silnější plátek másla, přisypeme na plátky nakrájenou cibuli a žampiony a začneme opékat.
- Přilijeme několik lžic vývaru a seškrábeme výpek z pánve - je to důležité, aby byla omáčka chuťově výrazná a měla hezky tmavou barvu.
- Přilijeme víno a necháme ho krátce odpařit.
- K opečené cibuli a žampionům přidáme sladkou papriku, hořčici a promícháme.
- Zalijeme vývarem, ztlumíme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme za občasného míchání asi 10 minut dusit, aby zhoustla.
- Do omáčky přidáme několik lžic smetany a lžíci zakysané smetany, dochutíme solí a čerstvým pepřem.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Omáčku můžeme dochutit čerstvými bylinkami - skvěle ji doplní nasekaný estragon.
Plastový obal od masa, ať už fólii nebo polystyrenové tácky, můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Stačí je předtím zbavit znečištění a mastnoty - můžeme je například vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou, nebo vypláchnout použitou jarovou vodou. Obecně při třídění prázdných obalů platí zásada, že je důležité zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím.