Vepřové nudličky stroganoff

Originální recept na stroganoff se připravuje z hovězího masa. Vyzkoušejte i tuto minutkovou verzi s vepřovou kýtou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Originální recept na stroganoff se připravuje z hovězího masa. Vyzkoušejte i tuto minutkovou verzi s vepřovou kýtou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    žampiony 500g
    víno 200ml suché, bílé
    cibule 2ks
    paprika 2lžičky sladká
    hořčice 2lžičky dijonská
    smetana ke šlehání
    smetana zakysaná
Pokyny
  1. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme ho a opepříme.
  2. Rozehřejeme pánev, přidáme trochu oleje a nudličky na něm zprudka orestujeme.
  3. Když je maso hotové, dáme ho bokem.
  4. Do pánve s výpekem přidáme silnější plátek másla, přisypeme na plátky nakrájenou cibuli a žampiony a začneme opékat.
  5. Přilijeme několik lžic vývaru a seškrábeme výpek z pánve - je to důležité, aby byla omáčka chuťově výrazná a měla hezky tmavou barvu.
  6. Přilijeme víno a necháme ho krátce odpařit.
  7. K opečené cibuli a žampionům přidáme sladkou papriku, hořčici a promícháme.
  8. Zalijeme vývarem, ztlumíme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme za občasného míchání asi 10 minut dusit, aby zhoustla.
  9. Do omáčky přidáme několik lžic smetany a lžíci zakysané smetany, dochutíme solí a čerstvým pepřem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Omáčku můžeme dochutit čerstvými bylinkami - skvěle ji doplní nasekaný estragon.

Plastový obal od masa, ať už fólii nebo polystyrenové tácky, můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Stačí je předtím zbavit znečištění a mastnoty - můžeme je například vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou, nebo vypláchnout použitou jarovou vodou. Obecně při třídění prázdných obalů platí zásada, že je důležité zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*