Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vepřové ocásky důkladně osolíme, opepříme a dáme do pekáče.
- Posypeme je kmínem a obložíme na plátky nakrájenou cibulí a česnekem.
- Vše podlijeme vodou a pečeme přibližně 2 hodiny na cca 170 °C.
- Občas maso zkontrolujeme a přelijeme výpekem, případně ještě trochu podlijeme vodou.
- Mezitím si připravíme zelí - na oleji necháme dozlatova opéct nakrájenou cibuli.
- Přidáme kmín a necháme chvíli rozvonět.
- Zelí necháme okapat v cedníku a přidáme k opečené cibuli.
- Dochutíme cukrem, solí, lehce podlijeme vodou a dusíme cca 15 minut.
- Na závěr přichystáme strapačky.
- Brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce a mouku.
- Vypracujeme těsto - nesmí být příliš tuhé, ale ani tekuté.
- V hrnci přivedeme k varu vodu a přes síto strapačky pasírujeme do hrnce.
- Vaříme je, dokud nevyplavou k hladině.
- Vyndáme je cedníkem a trochu pokapeme olejem, aby se neslepily.
- Upečené ocásky obereme od kosti a přendáme i s výpekem, cibulí a česnekem na pánev, přidáme hotové zelí a strapačky. Zamícháme a podáváme.
Pokud si koupíme zelí v plastovém obalu, patří vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Zbytky zeleniny můžeme vytřídit do bioodpadu, zato odřezky masa patří do směsného odpadu.
Pokud si nejsme při třídění odpadu v kuchyni jisti, mrkněte na Deník třídičky Irči na díl “… třiďte odpad jednoduše”, nebo do online rádce správného třídění odpadu Kam patří.