Když se řekne maďarská kuchyně - napadlo by vás tam zařadit například studenou polévku z višní nebo lesních plodů? V následujícím receptu si řekneme, jak si višňovou polévku připravíme sami doma.
|
Když se řekne maďarská kuchyně - napadlo by vás tam zařadit například studenou polévku z višní nebo lesních plodů? V následujícím receptu si řekneme, jak si višňovou polévku připravíme sami doma.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Vypeckované a umyté višně vaříme přibližně 20 minut společně s hřebíčky, skořicí a citronovou šťávou.
- Stranou smícháme vanilkový pudink se smetanou a přidáme ho do polévky.
- Vše vaříme další 2 minuty - podle chuti ji můžeme naředit mlékem.
- Polévku podáváme vychlazenou, ozdobenou kopečkem vanilkové zmrzliny.