Včelí úly, či vosí hnízda? Bez ohledu na název mizí obvykle právě toto nepečené cukroví ze svátečních talířů jako první! Právě proto by neměla tato klasika chybět na vánočním stole ani letos. Recept přináší Jakvkuchyni.cz!
|
Včelí úly, či vosí hnízda? Bez ohledu na název mizí obvykle právě toto nepečené cukroví ze svátečních talířů jako první! Právě proto by neměla tato klasika chybět na vánočním stole ani letos. Recept přináší Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
30 kousků
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Piškoty rozemeleme na jemný prášek, přidáme cukr, bílek, změklé máslo, kakao, rum a mleté oříšky.
- Vytvoříme těsto, které dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice.
- Část těsta vždy upěchujeme do formičky, kterou předtím vysypeme trochou moučkového cukru a poté vyklopíme.
- Z másla, rumu, vanilkového cukru a uvařených žloutků vytvoříme krém, který dáme také na chvíli ztuhnout do ledničky.
- Do každého vosího hnízda uděláme hlubší důlek, který naplníme krémem (použijeme k tomu cukrářský zdobcí sáček) a "posadíme" na piškot.
Jak třídit sáčky od piškotů? Pokud je plastový, najde své místo v kontejneru na plasty. Ale co se sáčky, který jsou složené z více druhů materiálů, jejichž vrstvy od sebe nelze oddělit? Tzv. kombinované obaly patří obvykle do směsného odpadu, výjimku tvoří nápojové kartony.