V každé rodině se dělá bramborový salát jinak a každý považuje za nejlepší právě ten svůj. Kdybyste ale přeci jen chtěli poradit recept na ten skutečně nejlepší salát, tak tady ho máte. Je jednoduše vynikající!
|
V každé rodině se dělá bramborový salát jinak a každý považuje za nejlepší právě ten svůj. Kdybyste ale přeci jen chtěli poradit recept na ten skutečně nejlepší salát, tak tady ho máte. Je jednoduše vynikající!
|
Pokyny
- Brambory uvařte ve slupce a ještě horké je oloupejte. Pak je nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
- Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte skořápku.
- Mezitím si připravte zálivku: do kastrůlku nalijte vývar, přidejte ocet, tekutinu osolte a přiveďte k varu.
- Šalotku oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ta vložte do zálivky a ještě asi 2 minuty povařte.
- Pak přilijte olej, vmíchejte hořčici, opepřete a dobře promíchejte. Nechte stát a trochu vychladnout.
- Uvařené a vychladlé brambory nakrájejte na kolečka, stejně tak i uvařená vejce. Obojí vložte do mísy a promíchejte s hotovou zálivkou. Nechte minimálně půl hodiny rozležet.
- Salát podávejte vlažný k řízkům nebo rybě.