Výtečný bramborový salát k rybě či uzenému

V každé rodině se dělá bramborový salát jinak a každý považuje za nejlepší právě ten svůj. Kdybyste ale přeci jen chtěli poradit recept na ten skutečně nejlepší salát, tak tady ho máte. Je jednoduše vynikající!
V každé rodině se dělá bramborový salát jinak a každý považuje za nejlepší právě ten svůj. Kdybyste ale přeci jen chtěli poradit recept na ten skutečně nejlepší salát, tak tady ho máte. Je jednoduše vynikající!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vývar 300ml hovězí nebo kuřecí
    brambor 1/2kg salátové
    vejce 3ks vařené natvrdo
    šalotka 1ks
    ocet 1lžíce jablečný
    hořčice 1lžíce
Pokyny
  1. Brambory uvařte ve slupce a ještě horké je oloupejte. Pak je nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  2. Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte skořápku.
  3. Mezitím si připravte zálivku: do kastrůlku nalijte vývar, přidejte ocet, tekutinu osolte a přiveďte k varu.
  4. Šalotku oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ta vložte do zálivky a ještě asi 2 minuty povařte.
  5. Pak přilijte olej, vmíchejte hořčici, opepřete a dobře promíchejte. Nechte stát a trochu vychladnout.
  6. Uvařené a vychladlé brambory nakrájejte na kolečka, stejně tak i uvařená vejce. Obojí vložte do mísy a promíchejte s hotovou zálivkou. Nechte minimálně půl hodiny rozležet.
  7. Salát podávejte vlažný k řízkům nebo rybě. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*