Wasabi oříšky po domácku

Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 g oříšků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ořechy 500g burské, neosolené
    wasabi 2lžíce prášek
    škrob 2lžíce kukuřičný
    sůl 2lžičky jemná
    voda 1lžíce
    vejce 1ks bílek
Pokyny
  1. Našleháme vaječný bílek s vodou, ve kterém obalíme oříšky a necháme okapat.
  2. Do igelitového sáčku nasypeme wasabi prášek, kukuřičný škrob, cukr a oříšky. Se sáčkem třepeme tak dlouho, dokud se oříšky ve směsi neobalí.
  3. Oříšky vyskládáme na plech s pečicí fólií. Pečeme je při 150 °C asi 30 min., následně dalších 20 min. při snížené teplotě 100 °C.
  4. Během pečení oříšky občas opatrně promícháme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*