Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
|
Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
|
Porce
500 g oříšků
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Našleháme vaječný bílek s vodou, ve kterém obalíme oříšky a necháme okapat.
- Do igelitového sáčku nasypeme wasabi prášek, kukuřičný škrob, cukr a oříšky. Se sáčkem třepeme tak dlouho, dokud se oříšky ve směsi neobalí.
- Oříšky vyskládáme na plech s pečicí fólií. Pečeme je při 150 °C asi 30 min., následně dalších 20 min. při snížené teplotě 100 °C.
- Během pečení oříšky občas opatrně promícháme.