Yum Yum omáčka

Možná tuto omáčku znáte z japonských steakhousů nebo jako přílohu k hranolkům. Výtečně se ale hodí i k Maki sushi. Jak si ji připravíme?
Možná tuto omáčku znáte z japonských steakhousů nebo jako přílohu k hranolkům. Výtečně se ale hodí i k Maki sushi. Jak si ji připravíme?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ocet 1,5lžíce rýžový
    Mirin 1,5lžíce sladkého japonského rýžového vína
    majonéza 1šálek Kewpie Mayo
    máslo 1lžíce rozpuštěné
    česnek 1lžička sušený
    paprika 1lžička mletá
    krupicový cukr 1lžička
    voda 1/4šálku
    pepř 1/2lžičky kajenský
Pokyny
  1. Do misky vložíme malou kostku másla a necháme ji rozpustit v mikrovlnce.
  2. Rozpuštěné máslo vyšleháme spolu s šálkem majonézy Mayo.
  3. Přidáme sušený česnek, papriku, pepř a cukr a řádně promícháme.
  4. Nakonec vmícháme rýžový ocet, mirin a ¼ šálku vody.
  5. Směs uložíme na jeden den do lednice.
  6. Servírujeme k sushi stejně jako sójovou omáčku.
  7. V lednici vydrží Yum Yum omáčka čerstvá týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*