Možná tuto omáčku znáte z japonských steakhousů nebo jako přílohu k hranolkům. Výtečně se ale hodí i k Maki sushi. Jak si ji připravíme?
|
Možná tuto omáčku znáte z japonských steakhousů nebo jako přílohu k hranolkům. Výtečně se ale hodí i k Maki sushi. Jak si ji připravíme?
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do misky vložíme malou kostku másla a necháme ji rozpustit v mikrovlnce.
- Rozpuštěné máslo vyšleháme spolu s šálkem majonézy Mayo.
- Přidáme sušený česnek, papriku, pepř a cukr a řádně promícháme.
- Nakonec vmícháme rýžový ocet, mirin a ¼ šálku vody.
- Směs uložíme na jeden den do lednice.
- Servírujeme k sushi stejně jako sójovou omáčku.
- V lednici vydrží Yum Yum omáčka čerstvá týden.