Z jednoho hrnce: polévka minestrone

Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    těstoviny například orecchiette
    fazole 100g bílé
    rajčata 1plechovka loupaná
    slanina 5plátků
    mangold 5listů nemusí být
    olivový olej 5lžic
    celer 3stonky řapíkatý
    brambor 3ks
    mrkev 2ks
    protlak 2lžíce rajčatový
    cuketa 1ks zelená
    cuketa 1ks žlutá
    cibule 1ks
    česnek 1stroužek
Na ozdobu
Pokyny
  1. Den předem namočíme bílé fazole a druhý den je v asi 1 litru vody uvaříme na skus.
  2. Do většího hrnce dáme olivový olej a na proužky nakrájenou slaninu, kterou orestujeme.
  3. Postupně přidáváme cibuli, mrkev, celer, česnek, řapíkatý celer, brambory a cukety – každou přidanou zeleninu dobře orestujeme.
  4. Nakonec přidáme posekaná nakládaná rajčata a rajčatový protlak, pokrájený mangold, tymián, bobkový list a ochutíme solí a pepřem.
  5. Vše zalijeme zeleninovým vývarem nebo vývarem z fazolí a vaříme asi 20 minut.
  6. Nakonec přidáme fazole.
  7. Na talíř naservírujeme trochu uvařených těstovin, horkou polévku a posypeme strouhaným parmazánem a bazalkou či dozdobíme pestem.

Nevíte, co se zbylou zeleninou? Do italské polévky z jednoho hrnce můžete dát vše, co najdete v lednici, a vždy bude chutnat skvěle. Představujeme minestrone!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*