Z jednoho pekáčku: Ředkvičky se slaninou

Když nemáte čas nakoupit, uvařit, prostřít…, tento recept se může stát vaší záchranou. Je totiž skvělou alternativou „co dům dal“. U ředkviček nevadí, že jsou uvadlé, a výsledek příjemně překvapí vás i hladové strávníky.
Když nemáte čas nakoupit, uvařit, prostřít…, tento recept se může stát vaší záchranou. Je totiž skvělou alternativou „co dům dal“. U ředkviček nevadí, že jsou uvadlé, a výsledek příjemně překvapí vás i hladové strávníky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    slanina 100g anglická
    ředkvičky 2svazky
    olivový olej 1lžíce
    citrón 1ks několik kapek
Pokyny
  1. Ředkvičky omyjeme a odstraníme nať (klidně můžeme cca 1 cm zelené části ponechat).
  2. V misce si smícháme olivový olej, šťávu z citrónu, sůl a pepř.
  3. Do misky vhodíme ředkvičky a v oleji je důkladně promícháme.
  4. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky nebo na kostičky a dáme do pekáčku společně s ředkvičkami. Pečeme na 180 °C 25–30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*