Když nemáte čas nakoupit, uvařit, prostřít…, tento recept se může stát vaší záchranou. Je totiž skvělou alternativou „co dům dal“. U ředkviček nevadí, že jsou uvadlé, a výsledek příjemně překvapí vás i hladové strávníky.
|
Když nemáte čas nakoupit, uvařit, prostřít…, tento recept se může stát vaší záchranou. Je totiž skvělou alternativou „co dům dal“. U ředkviček nevadí, že jsou uvadlé, a výsledek příjemně překvapí vás i hladové strávníky.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ředkvičky omyjeme a odstraníme nať (klidně můžeme cca 1 cm zelené části ponechat).
- V misce si smícháme olivový olej, šťávu z citrónu, sůl a pepř.
- Do misky vhodíme ředkvičky a v oleji je důkladně promícháme.
- Anglickou slaninu nakrájíme na plátky nebo na kostičky a dáme do pekáčku společně s ředkvičkami. Pečeme na 180 °C 25–30 minut.