Žampionovo-krevetový salát

Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je v krevetovém salátu.
Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je v krevetovém salátu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    žampiony 340g
    rajčata 170g
    sýr 140g balkánský
    špenát ½ balíčku
    paprika ½ ks žlutá
    paprika ½ ks červená
    jarní cibulka ½ svazku
    okurka ½ ks
    salát ½ ks ledový
    rukola ½ svazku
    krevety ½ hrníčku
    avokádo 1,5ks
    ocet ½ lžičky balsamikový
    citrónová šťáva ½ lžičky
    celer 4ks
    koření čtyř barev
Pokyny
  1. Žampiony nakrájíme a na trošce olivového oleje je podusíme.
  2. Po chvilce přidáme krevety a pokračujeme v dušení do doby, kdy bude vše měkké, poté směs okořeníme nadrceným pepřem.
  3. Mezitím ostatní zeleninu nakrájíme na kousky a smícháme ve velké salátové míse.
  4. Přidáme žampiony s krevetami, na kostičky nakrájený balkánský sýr a avokádo.
  5. Pokapeme olivovým olejem, octem, a podle chuti ještě citronovou šťávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*