Žampiony plněné nivou a slaninou mohou být skvělým pohoštěním. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a přitom působí velmi efektně. Pro plnění žampionů lze vybrat různé náplně, tentokrát jsme použili nivu a slaninu.
|
Žampiony plněné nivou a slaninou mohou být skvělým pohoštěním. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a přitom působí velmi efektně. Pro plnění žampionů lze vybrat různé náplně, tentokrát jsme použili nivu a slaninu.
|
Porce
20 kusů
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Žampiony omyjeme a odloupneme nožičky.
- Šalotku nakrájíme nadrobno, přidáme nivu, ricottu, vejce, osolíme a opepříme.
- Vše dokonale promícháme – pokud zůstanou menší kousky nivy, vůbec to nevadí.
- Na pánvi si nasucho opražíme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Slaninu přidáme ke směsi a promícháme.
- Žampiony touto směsí naplníme a přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
- Pečeme cca 20 – 30 minut v troubě předehřáté na 190°C.