Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!
|
Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!
|
Porce
1 menší pekáček, průměr 15 cm
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě.
- Poté je nejprve rozšťoucháme a pak rozmixujeme do hladka se změklým máslem, smetanou a tvarohem, až vznikne hladká a tužší kaše.
- Utřeme česnek se solí a vmícháme do bramborové kaše. Okořeníme muškátovým květem a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.
- Směs stejnoměrně navrstvíme do menšího pekáčku.
- Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 30-35 minut.