Léto je kromě jiného “obdobím cuket”. Ty získaly v poslední době na oblíbenosti zejména díky své variabilitě. Cukety lze použít při grilování, do salátů, nebo v polévkách. Snadným, rychlým a chutným pokrmem, který lze připravit pohodlně doma, je zapečená cuketa se šunkou a sýrem. Jak na to?
|
Léto je kromě jiného “obdobím cuket”. Ty získaly v poslední době na oblíbenosti zejména díky své variabilitě. Cukety lze použít při grilování, do salátů, nebo v polévkách. Snadným, rychlým a chutným pokrmem, který lze připravit pohodlně doma, je zapečená cuketa se šunkou a sýrem. Jak na to?
|
Porce
3 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Cukety oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, nebo z nich pomocí škrabky vytvoříme tenké plátky.
- V misce smícháme vajíčka, parmazán, tymián, sůl a pepř.
- Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem.
- Na dno navrstvíme polovinu cukety, poklademe polovinou gorgonzoly a šunky.
- Zalijeme polovinou vaječné směsi.
- Navrstvíme druhou polovinu cukety a poklademe zbytkem gorgonzoly a šunky.
- Přelijeme zbytkem vaječné směsi.
- Zapékáme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut nebo do té doby, než vznikne na povrchu zlatavá kůrka.
- Podáváme se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu.