Zapečená jablíčka s ovesnými vločkami

Jak snadné! Nad touto dobrotou se můžete rozplývat během prvních jarních dnů, kdy vás příjemně zahřeje a potěší chuťové pohárky!
Jak snadné! Nad touto dobrotou se můžete rozplývat během prvních jarních dnů, kdy vás příjemně zahřeje a potěší chuťové pohárky!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 jablíček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jablko 500g
    cukr 50g třtinový
    skořice 1lžička
    rozinky 1hrst
Na posypání
    máslo 2lžíce
    med 2lžíce
    ořechy 1lžíce
Pokyny
  1. Oloupaná jablíčka nakrájíme na kousky a míse smícháme s citronovou šťávou, cukrem, kořením a ozinkami nebo jiným sušeným ovocem.
  2. Na pánvi smícháme roztopené máslo s vločkami, ořechy a medem a celou směs promícháme.
  3. Jablíčka vložíme do zapékacích misek a posypeme směsí, kterou jsme si připravili.
  4. Misky pokryjeme alobalem a pečeme zhruba 10 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
  5. Na chvíli můžeme alobal dát pryč, aby byla směs pěkně křupavá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*