Zapečená máslová dýně se žampiony, šunkou a čedarem

Tento recept je rychlý na přípravu a potěší velké i malé strávníky jako lehký oběd, nebo rychlá večeře. Vyzkoušejte si připravit zapečenou máslovou dýni se žampiony, šunkou a čedarem podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tento recept je rychlý na přípravu a potěší velké i malé strávníky jako lehký oběd, nebo rychlá večeře. Vyzkoušejte si připravit zapečenou máslovou dýni se žampiony, šunkou a čedarem podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    čedar 200g strouhaný
    šunka 100g vepřová, na kostky
    žampion 50g čerstvý
    dýně 1 až 2ks máslové, dle počtu strávníků
    petrželka v celku na ozdobu
Pokyny
  1. Máslovou dýni umyjeme, rozpůlíme a vydlabeme z ní semínka.
  2. Zakápneme ji olivovým olejem a pečeme na 200 °C asi hodinu - do změknutí.
  3. Upečenou dýni vyndáme z trouby, dužinu vydlabeme a vložíme ji do větší misky.
  4. K dužině přidáme zbytek ingrediencí a ochutíme.
  5. Směs vložíme zpět do vydlabané dýně, zasypeme čedarem a zakápneme olivovým olejem.
  6. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
  7. Dýni podáváme ještě horkou, ozdobenou petrželkou.

Čedar si koupíme buď v plastovém obalu, nebo v papíru. Do jakého kontejneru tyto materiály patří? Prázdný plastový obal vytřídíme do žlutého kontejneru určeného na plast. Papír s povrchovou úpravou patří do směsného odpadu. Je na obalu označení C/PAP? “C” značí kombinovaný obal (z angl. Composite), za lomítkem je název materiálu, který v obalu převažuje. V případě, kdy je tam “PAP” se jedná o směs s papírem. Kombinované obaly patří do směsného odpadu, výjimku tvoří nápojové kartony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*