Když vám zbývá pár brambor a několik růžiček květáku nebo brokolice, pořádně je okořeňte a vytvořte z nich rafinovanou variantu na rizoto. Zužitkovat tak můžete všechnu zeleninu, kterou byste jinak vyhodili.
|
Když vám zbývá pár brambor a několik růžiček květáku nebo brokolice, pořádně je okořeňte a vytvořte z nich rafinovanou variantu na rizoto. Zužitkovat tak můžete všechnu zeleninu, kterou byste jinak vyhodili.
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejdříve si na oleji osmahneme brambory, ty pak vyjmeme a do stejné nádoby vsypeme rýži. Tu pak orestujeme do zlatova.
- Po zezlátnutí přidáme předsmažené brambory, nakrájené kousky květáku a kořenové zeleniny.
- Nakonec směs ochutíme bobkovým listem, hřebíčkem, kurkumou, paprikou, chilli, osolíme a zalijeme dvojnásobkem vody než je rýžovo zeleninové směsi.
- Celé pak zpočátku vaříme na plném ohni, pak plamen stáhneme a necháme dojít. Ke konci varu můžeme přidat nadrobno nakrájenou brokolici.
- Po dovaření necháme chvíli zchladnout, a zakápnuté citronovou šťávou podáváme.