Zapečená rýže

Rýže nebo brambory? Co třeba obojí! Tato zapečená rýže v sobě snoubí skvělou chuť kořenové zeleniny, květáku i jemnou texturu rýže.
Rýže nebo brambory? Co třeba obojí! Tato zapečená rýže v sobě snoubí skvělou chuť kořenové zeleniny, květáku i jemnou texturu rýže.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Pokyny
  1. Nejdříve si na oleji osmahneme brambory, ty pak vyjmeme a do stejné nádoby vsypeme rýži.
  2. Tu pak orestujeme do zlatova.
  3. Po zezlátnutí přidáme předsmažené brambory, nakrájené kousky květáku a kořenové zeleniny.
  4. Nakonec směs ochutíme bobkovým listem, hřebíčkem, kurkumou, paprikou, chilli, osolíme a zalijeme dvojnásobkem vody než je rýžovo zeleninové směsi.
  5. Celé pak zpočátku vaříme na plném ohni, pak plamen stáhneme a necháme dojít.
  6. Ke konci varu můžeme přidat nadrobno nakrájenou brokolici.
  7. Po dovaření necháme chvíli zchladnout, a zakápnuté citronovou šťávou podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*