Rýže nebo brambory? Co třeba obojí! Tato zapečená rýže v sobě snoubí skvělou chuť kořenové zeleniny, květáku i jemnou texturu rýže.
|
Rýže nebo brambory? Co třeba obojí! Tato zapečená rýže v sobě snoubí skvělou chuť kořenové zeleniny, květáku i jemnou texturu rýže.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejdříve si na oleji osmahneme brambory, ty pak vyjmeme a do stejné nádoby vsypeme rýži.
- Tu pak orestujeme do zlatova.
- Po zezlátnutí přidáme předsmažené brambory, nakrájené kousky květáku a kořenové zeleniny.
- Nakonec směs ochutíme bobkovým listem, hřebíčkem, kurkumou, paprikou, chilli, osolíme a zalijeme dvojnásobkem vody než je rýžovo zeleninové směsi.
- Celé pak zpočátku vaříme na plném ohni, pak plamen stáhneme a necháme dojít.
- Ke konci varu můžeme přidat nadrobno nakrájenou brokolici.
- Po dovaření necháme chvíli zchladnout, a zakápnuté citronovou šťávou podáváme.