Krásný klobouk bedly přímo svádí k plnění. Výborně se hodí jako předkrm, nebo jako doplněk letního grilování. Nádivku k plnění bedlových klobouků můžeme připravit podle chuti a dostupných surovin měnit. Inspirujte se receptem na Jakvkuchyni.cz!
|
Krásný klobouk bedly přímo svádí k plnění. Výborně se hodí jako předkrm, nebo jako doplněk letního grilování. Nádivku k plnění bedlových klobouků můžeme připravit podle chuti a dostupných surovin měnit. Inspirujte se receptem na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
bedla
700g
sýr
80g
strouhaný
strouhanka
20g
vejce
1ks
olivový olej
1lžíce
petrželka
příp. jiné bylinky dle chuti
|
Pokyny
- Smícháme vejce, sýr a špetku soli.
- Přidáme strouhanku a bylinky. Vznikne mám směs spíše drobivé konzistence.
- Očistěné bedly vytřeme olejem a naplníme nádivkou.
- Pečeme na 200 °C cca 25 minut.
Prázdný plastový obal od sýru vytřídíme do příslušného kontejneru na plast. Skořápky od vajec a ořezky od nevyužité části hub a bylinek, patří do bioodpadu. Lepší je ale snažit se využít maximum surovin - inspiraci přináší seriál Gurmánské vaření beze zbytku.