Zapečené bedly

Krásný klobouk bedly přímo svádí k plnění. Výborně se hodí jako předkrm, nebo jako doplněk letního grilování. Nádivku k plnění bedlových klobouků můžeme připravit podle chuti a dostupných surovin měnit.  Inspirujte se receptem na  Jakvkuchyni.cz! 
Krásný klobouk bedly přímo svádí k plnění. Výborně se hodí jako předkrm, nebo jako doplněk letního grilování. Nádivku k plnění bedlových klobouků můžeme připravit podle chuti a dostupných surovin měnit.  Inspirujte se receptem na  Jakvkuchyni.cz! 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    bedla 700g
    sýr 80g strouhaný
    vejce 1ks
    olivový olej 1lžíce
    petrželka příp. jiné bylinky dle chuti
Pokyny
  1. Smícháme vejce, sýr a špetku soli. 
  2. Přidáme strouhanku a bylinky. Vznikne mám směs spíše drobivé konzistence. 
  3. Očistěné bedly vytřeme olejem a naplníme nádivkou. 
  4. Pečeme na 200 °C cca 25 minut. 

Prázdný plastový obal od sýru vytřídíme do příslušného kontejneru na plast. Skořápky od vajec a ořezky od nevyužité části hub a bylinek, patří do bioodpadu. Lepší je ale snažit se využít maximum surovin - inspiraci přináší seriál Gurmánské vaření beze zbytku.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*