Zapečené gigli

Těstoviny patří k oblíbeným surovinám při přípravě lehkých a rychlých večeří. I v tomto duchu jsme pro vás připravili dnešní recept. Obsahuje spoustu zeleniny, kterou jsme spolu s těstovinami zapekli do vynikajícího nákypu.
Těstoviny patří k oblíbeným surovinám při přípravě lehkých a rychlých večeří. I v tomto duchu jsme pro vás připravili dnešní recept. Obsahuje spoustu zeleniny, kterou jsme spolu s těstovinami zapekli do vynikajícího nákypu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    těstoviny 500g gigli
    špenát 250g listový
    brokolice 250g
    mléko 100ml
    vejce 4ks
    česnek 3stroužky
    oregano 2lžíce
    olivový olej 2lžíce
    pórek 1ks
Pokyny
  1. Nejprve v osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu.
  2. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.
  3. Zeleninu omyjeme a připravíme: brokolici rozdělíme na drobnější růžičky, pórek nakrájíme na kolečka a nastrouháme si česnek.
  4. Vajíčka vyšleháme pomocí vidličky spolu s mlékem a olejem, pak přidáme koření a zašleháme nastrouhaný česnek.
  5. Těstoviny promícháme se zeleninou.
  6. Zapékací mísu vymažeme sádlem nebo olejem a naplníme těstovinami se zeleninou.
  7. Na těstoviny rovnoměrně rozlijeme vaječnou směs.
  8. Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme 30–40 minut.
  9. Před podáváním můžeme posypat sýrem nebo podávat s lehkým salátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*