Zapečené jahody

Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 menších zapékacích misek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jahody 800g
    med 3lžíce
Drobenka
    ovesné vločky 50g jemně mleté
    mandle 50g lupínky
    máslo 50g
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, smícháme je s medem.
  3. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme semínka.
  4. Přidáme k jahodám a přisypeme škrob.
  5. Promícháme a ovoce rozdělíme do malých ohnivzdorných misek, nebo jednoho většího pekáčku.
  6. Na drobenku promneme všechny suroviny pomocí prstů a jí nachystané posypeme jahody.
  7. V miskách takto připravené zapékáme 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*