Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
|
Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
|
Porce
6 menších zapékacích misek
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
jahody
800g
med
3lžíce
vanilkový lusk
1ks
kukuřičný škrob
1lžíce
Drobenka
ovesné vločky
50g
jemně mleté
třtinový cukr
50g
mandle
50g
lupínky
máslo
50g
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, smícháme je s medem.
- Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme semínka.
- Přidáme k jahodám a přisypeme škrob.
- Promícháme a ovoce rozdělíme do malých ohnivzdorných misek, nebo jednoho většího pekáčku.
- Na drobenku promneme všechny suroviny pomocí prstů a jí nachystané posypeme jahody.
- V miskách takto připravené zapékáme 30 minut.