Palačinky nemusí být jen sladké! Zapečené palačinky se špenátem a ricottou jsou skvělou volbou pro všechny milovníky slaných dobrot. Jemná náplň ze špenátu, smetany a ricotty dodá palačinkám krémovou konzistenci, zatímco zapečená mozzarella na povrchu vytvoří dokonalou zlatavou kůrku. Připravte si zapečené palačinky se špenátem a ricottou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Palačinky nemusí být jen sladké! Zapečené palačinky se špenátem a ricottou jsou skvělou volbou pro všechny milovníky slaných dobrot. Jemná náplň ze špenátu, smetany a ricotty dodá palačinkám krémovou konzistenci, zatímco zapečená mozzarella na povrchu vytvoří dokonalou zlatavou kůrku. Připravte si zapečené palačinky se špenátem a ricottou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
12 palačinek
|
![]() |
Doba přípravy
25 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Začneme přípravou palačinek - vejce smícháme s částí mléka a prošleháme.
- Postupně pak přidáváme další mléko a mouku, až vznikne hladké těsto, které dochutíme špetkou soli.
- Palačinky smažíme na oleji dozlatova.
- Mezitím vložíme do hlubší pánve špenát a necháme ho povolit (v případě, že použijeme mražený).
- Poté přidáme smetanu, přimícháme ricottu, dochutíme česnekem, solí, pepřem a krátce povaříme, aby se směs propojila a zhoustla.
- Palačinky naplníme špenátovou směsí, vyskládáme je do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Naplněné palačinky krátce zapečeme v troubě pod grilem, aby se sýr rozpustil.
Plastové obaly od špenátu, ricotty a mozzarelly vytřidíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Obaly od smetany třídíme podle materiálu – plastové do kontejneru označeného žlutou samolepkou, kartonové do kontejneru označeného oranžovou samolepkou.