Zelený chřest patří mezi jarní delikatesy, kterým nejvíce sluší jednoduchá úprava. Nepodceňujme ale výběr jednotlivých surovin - základem úspěchu je kvalitní šunka i sýr. Připravte si lahodný zapečený chřest se šunkou a sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Zelený chřest patří mezi jarní delikatesy, kterým nejvíce sluší jednoduchá úprava. Nepodceňujme ale výběr jednotlivých surovin - základem úspěchu je kvalitní šunka i sýr. Připravte si lahodný zapečený chřest se šunkou a sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Chřest omyjeme a odlámeme dřevnaté konce.
- K sobě dáme vždy dva stonky, které omotáme plátkem šunky.
- Takto připravený chřest vyskládáme do zapékací mísy.
- Vejce, smetanu a parmazán prošleháme, dochutíme solí a pepřem a s touto směsí chřest přelijeme.
- Pokapeme olivovým olejem a zapékáme v troubě na 190°C asi 15 minut.
TIP od Jakvkuchyni.cz: zelený chřest není třeba oproti bílému loupat, stačí ho jen omýt a odlámat dřevnaté konce.
Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a může putovat do žlutého kontejneru, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.