Zapečený italský chléb s mletým masem a žampiony

Chuťová kombinace žampionů, čerstvého tymiánu, hořčice a zakysané smetany je výborná! Když navíc přidáme mleté hovězí, které zapečeme v italském chlebu, vznikne opravdová lahůdka! Můžeme ho připravit k večeři a určitě s ním neurazíme ani tu nejmlsnější návštěvu.
Chuťová kombinace žampionů, čerstvého tymiánu, hořčice a zakysané smetany je výborná! Když navíc přidáme mleté hovězí, které zapečeme v italském chlebu, vznikne opravdová lahůdka! Můžeme ho připravit k večeři a určitě s ním neurazíme ani tu nejmlsnější návštěvu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 500g mleté
    mozzarella 200g strouhaná
    smetana 200g zakysaná
    žampiony 12ks
    hořčice 4lžičky dijonská
    chleba 2ks světlý italský - váha jednoho cca 300 g
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks velká
    tymián několik snítek, čerstvý
Pokyny
  1. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  2. Přidáme pokrájené žampiony, krátce orestované žampiony.
  3. Přisypeme tymián, který necháme rozvonět.
  4. Dále vmícháme mleté maso, osolíme ho, opepříme a orestujeme.
  5. Směs dochutíme dijonskou hořčicí a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
  6. Zamícháme a vypneme sporák.
  7. Chléb seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme masovou směsí.
  8. Následně posypeme čerstvým tymiánem a mozzarellou.
  9. Chléb zapečeme v předehřáté troubě (ideálně na grilovací program) na 220 °C asi 15 minut.

Fólie, nebo polystyrenové tácky od masa, můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Stačí je předtím vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a měli bychom zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím. Rostlinné části - jako slupky od cibule nebo česneku, patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*