Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
|
Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
|
Porce
10 sklenic
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Dva kilogramy zralých kdoulí omyjeme, přepůlíme a vyklepeme hnědá semínka.
- Ovoce i se slupkou překrájíme a vložíme do hrnce.
- Podlijeme je vodou a pod pokličkou asi 20 minut dusíme.
- Vzniklé pyré propasírujeme přes síto.
- Pak jej znovu přivedeme k varu.
- Přisypeme cukr promísený s želírovacím přípravkem a za stálého míchání ještě deset minut provaříme.
- Plníme do čistých skleniček a překlopíme na víčka.
právě vařím…super..