Patří zbylé brambory z nedělního oběda do koše? Ani náhodou! Ideálně je využijete ve výborném gratinu se sýrem.
Ten můžeme podávat jako přílohu ke steakům, grilovanému masu nebo sýru. A pokud vynecháme slaninu, pochutnají si na tomto jídle i vegetariáni.
David Šašek nám prozradil, jak na to.
|
Patří zbylé brambory z nedělního oběda do koše? Ani náhodou! Ideálně je využijete ve výborném gratinu se sýrem.
Ten můžeme podávat jako přílohu ke steakům, grilovanému masu nebo sýru. A pokud vynecháme slaninu, pochutnají si na tomto jídle i vegetariáni.
David Šašek nám prozradil, jak na to.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory nakrájíme na plátky.
- V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme špek a krátce osmahneme.
- Na pánev přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět.
- Do směsi přidáme brambory, osolíme, opepříme a přendáme do nádob k zapékání.
- Plníme pouze do tří čtvrtin.
- Nakrájený sýr (zhruba pětimilimetrové plátky) rovnoměrně rozprostřeme na povrch.
- Při 180 °C pečeme 15 minut.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!