Vláčné čokoládové brownies si oblíbil snad celý svět! A není divu, že receptů na ně je nepočítaně. Některé z nich obsahují návod, jak si připravit tuto dobrotu i ve zdravější verzi, abychom je mohli mlsat be
|
Vláčné čokoládové brownies si oblíbil snad celý svět! A není divu, že receptů na ně je nepočítaně. Některé z nich obsahují návod, jak si připravit tuto dobrotu i ve zdravější verzi, abychom je mohli mlsat be
|
Suroviny
čokoláda
100g
hořká
holandské kakao
50g
kokosový olej
40ml
nebo ghí
javorový sirup
2lžíce
kypřící prášek
2lžíce
s vinným kamenem
avokádo
2ks
zralé
vejce
2ks
pomeranč
1ks
na dozdobení
sůl
špetka
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 170 °C.
- Připravíme si vodní lázeň, nad kterou rozpustíme hořkou čokoládu s olejem nebo ghí. Po rozpuštění odstavíme z plotny.
- Za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém.
- Poté přemístíme do mixeru a přidáme zbylé ingredience, vše rozmixujeme dohladka.
- Formu vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto.
- Pečeme v předehřáté troubě cca 25 – 35 minut (záleží také na velikosti formy – čím bude výška nižší, tím bude doba pečení kratší).
- Brownies budou hotové, až se na povrchu vytvoří pevnější krusta – v případě brownies nepoznáme, že jsou hotové pomocí špejle, protože uvnitř musí zůstat mírně tekuté. Poznáme to tak, že když špejli vytáhneme a zůstanou na ní drobečky.
- Brownies vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
- Omytý pomeranč nakrájíme na tenká kolečka a brownies jimi dozdobíme .