Zdravé avokádové brownies

Vláčné čokoládové brownies si oblíbil snad celý svět! A není divu, že receptů na ně je nepočítaně. Některé z nich obsahují návod, jak si připravit tuto dobrotu i ve zdravější verzi, abychom je mohli mlsat be
Vláčné čokoládové brownies si oblíbil snad celý svět! A není divu, že receptů na ně je nepočítaně. Některé z nich obsahují návod, jak si připravit tuto dobrotu i ve zdravější verzi, abychom je mohli mlsat be
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    čokoláda 100g hořká
    kokosový olej 40ml nebo ghí
    javorový sirup 2lžíce
    kypřící prášek 2lžíce s vinným kamenem
    avokádo 2ks zralé
    vejce 2ks
    pomeranč 1ks na dozdobení
    sůl špetka
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. Připravíme si vodní lázeň, nad kterou rozpustíme hořkou čokoládu s olejem nebo ghí. Po rozpuštění odstavíme z plotny.
  3. Za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém.
  4. Poté přemístíme do mixeru a přidáme zbylé ingredience, vše rozmixujeme dohladka.
  5. Formu vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto.
  6. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 – 35 minut (záleží také na velikosti formy – čím bude výška nižší, tím bude doba pečení kratší).
  7. Brownies budou hotové, až se na povrchu vytvoří pevnější krusta – v případě brownies nepoznáme, že jsou hotové pomocí špejle, protože uvnitř musí zůstat mírně tekuté. Poznáme to tak, že když špejli vytáhneme a zůstanou na ní drobečky.
  8. Brownies vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
  9. Omytý pomeranč nakrájíme na tenká kolečka a brownies jimi dozdobíme .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*