Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?
|
Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?
|
Porce
1 litr
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
rakytník
1litr
čerstvě vylisovaná šťáva
třtinový cukr
1kg
nebo nerafinovaného
kyselina citrónová
1lžička
|
Pokyny
- Čerstvě vylisovanou rakytníkovou šťávu zahřejeme, ale nesmí projít varem. Teplota by měla být max. 65°C.
- Poté přidáme cukr.
- Po vychladnutí plníme do čistých sklenic, uchováváme v chladu a temnu.
Papírové obaly od cukru patří po vyprázdnění do sběrných nádob na třídění papíru. Obaly vyrobené z různých druhů materiálů (tzv. kombinované obaly), jako třeba sáčky od koření, kdy od sebe nelze jednotlivé vrstvy oddělit, patří do směsného odpadu.