Zdravý rakytníkový sirup

Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?
Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 litr
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rakytník 1litr čerstvě vylisovaná šťáva
    třtinový cukr 1kg nebo nerafinovaného
Pokyny
  1. Čerstvě vylisovanou rakytníkovou šťávu zahřejeme, ale nesmí projít varem. Teplota by měla být max. 65°C. 
  2. Poté přidáme cukr.
  3. Po vychladnutí plníme do čistých sklenic, uchováváme v chladu a temnu. 

Papírové obaly od cukru patří po vyprázdnění do sběrných nádob na třídění papíru. Obaly vyrobené z různých druhů materiálů (tzv. kombinované obaly), jako třeba sáčky od koření, kdy od sebe nelze jednotlivé vrstvy oddělit, patří do směsného odpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*