Vepřová žebírka jsou skvělá na gril, připravit je ale můžeme také v troubě. Pro odlehčení můžeme použít jako přílohu salát Coleslaw, protože se společně skvěle doplňují. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Vepřová žebírka jsou skvělá na gril, připravit je ale můžeme také v troubě. Pro odlehčení můžeme použít jako přílohu salát Coleslaw, protože se společně skvěle doplňují. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
Žebra a marináda
vepřová žebra
2kg
masitá
sójová omáčka
7lžic
kvalitní
kečup
6lžic
česnek
4stroužky
olej
3lžíce
cukr
3lžičky
|
Pokyny
Žebra a marináda
- Všechny suroviny smícháme dohromady.
- Maso osolíme, opepříme a potřeme marinádou.
- V uzavřené nádobě necháme nejméně přes noc odležet v lednici.
- Druhý den žebra přendáme do pekáče, troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zakryté alobalem asi 90 minut.
- Nakonec alobal sejmeme a dopečeme bez něj dalších asi 15 minut.
Salát
- Zelí nakrouháme najemno a asi 10 minut ho rukou promačkáváme, aby zkřehlo.
- Přendáme ho do mísy, přidáme nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli.
- Z majonézy, jogurtu, zakysané smetany, octa, cukru, soli a pepře připravíme zálivku, kterou přidáme k zelenině a promícháme.
Pokud při vaření použijeme zelí ze sklenice, pak můžeme skleněnou láhev znovu použít (re-use), nebo vytřídit do kontejneru na sklo. Sklo nemusíme před tříděním vymývat - drobné znečištění nevadí, stejně tak nevadí etikety ani kovová víčka.