Máte chuť na jednoduché a chutné jídlo? Fazolky ve smetanovo-koprové omáčce jsou sice bezmasé, ale zároveň plnohodnotné jídlo, které připravíme během několik minut a pochutná si na něm celá rodina! Tato omáčka chutná skvěle s vajíčkem, milovníci masa ji mohou doplnit o klobásku, nebo přírodní steak. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Máte chuť na jednoduché a chutné jídlo? Fazolky ve smetanovo-koprové omáčce jsou sice bezmasé, ale zároveň plnohodnotné jídlo, které připravíme během několik minut a pochutná si na něm celá rodina! Tato omáčka chutná skvěle s vajíčkem, milovníci masa ji mohou doplnit o klobásku, nebo přírodní steak. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Fazolky očistíme (odřízneme dřevnaté konce), nasekáme a podusíme v osolené vodě doměkka.
- Když budou fazolky uvařené, slijeme je (vodu nevyléváme) a ihned je přendáme do mísy s co nejvíce ledovou vodou (klidně přidáme i pár kostek ledu). Je to kvůli tomu, aby fazolky neztratily hezky zelenou barvu.
- V hrnci rozpustíme máslo necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a krátce osmažíme jíšku.
- Poté ji rozředíme tak, že přilijeme asi 500 ml vody z fazolek a také smetanu a za mírného varu mícháme, aby nám vznikla hladká a hustá omáčka.
- Pokud chceme, aby byla ještě více nadýchaná, tak ji promixujeme.
- Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a ještě krátce povaříme.
- Na závěr přidáme nasekaný kopr a do omáčky vrátíme také uvařené fazolky.
- Fazolky podáváme s vařenými brambory a vejcem - nejlépe pošírovaným.
TIP od Jakvkuchyni.cz: tato omáčka se skvěle hodí i k opečené klobásce či špekáčku, domácí sekané či vepřovému steaku.
Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a může putovat do kontejneru na plastový odpad, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.