Zeleninová pomazánka s čočkou

Vyrobte si doma pomazánky, u kterých vás jedna porce vyjde na pět korun – a navíc jsou zdravé. Vybrali jsme super zdravou pohankovou, čočkovou pro dodání vlákniny a cizrnovou, která vám připomene dovolenou na břehu moře. Která z těchto surovin se najde ve vaší spíži?
Vyrobte si doma pomazánky, u kterých vás jedna porce vyjde na pět korun – a navíc jsou zdravé. Vybrali jsme super zdravou pohankovou, čočkovou pro dodání vlákniny a cizrnovou, která vám připomene dovolenou na břehu moře. Která z těchto surovin se najde ve vaší spíži?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
150 g pomazánky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve si připravíme zeleninový základ. Zeleninu nakrájíme na jemno nebo nadrtíme v masovém mlýnku. Na oleji orestujeme cibuli, mrkev a celer a mírně podusíme do změknutí.
  2. Mezitím povaříme červenou čočku do měkka.
  3. Po vychlazení zeleninu rozmixujeme, přidáme vařenou čočku, podle potřeby promixujeme.
  4. Dochutíme solí, citronovou šťávou, umeoctem a sójovou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*