Zeleninový salát s artyčoky

Salát je výborný jako příloha k masitým jídlům, ale můžete ho podávat i samostatně.
Salát je výborný jako příloha k masitým jídlům, ale můžete ho podávat i samostatně.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    artyčok 5ks
    citrón 1ks
    cibule 1ks
    okurka 1ks
    papriky 2ks beraní rohy
    česnek 2stroužky
    olivový olej 3lžíce extra virgin
    ocet 2lžíce aceto balsamico
    petržel 1ks
Pokyny
  1. Artyčoky zbavte košťálů a tvrdých konců listů.
  2. Pak je vložte do osolené vody, přidejte citronovou šťávu a povařte asi 20 minut.
  3. Zeleninu vyjměte a nechte na sítu okapat a oschnout.
  4. Dužinu artyčoků pokrájejte a vložte do mísy.
  5. Šalotku nakrájejte na kolečka, okurku na plátky a beraní rohy na menší kousky.
  6. Vše přidejte k artyčokům a promíchejte.
  7. Připravte si zálivku z olivového oleje, octa, soli a cukru a přidejte do ní i čerstvě nasekanou kudrnku.
  8. Zálivku nalejte do mísy a pečlivě promíchejte se zeleninou.

Pokud podáváte jako předkrm, můžete přidat opražená dýňová semínka, oříšky nebo nakrájený kozí sýr.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*