Sýr halloumi pochází z Kypru a díky své hutné konzistenci se skvěle hodí ke smažení nebo grilování. Když jej doplníte osvěžujícím chřestem a klasickým míchaným salátem, bude výborný jako příloha k masům nebo jako vegetariánská večeře.
|
Sýr halloumi pochází z Kypru a díky své hutné konzistenci se skvěle hodí ke smažení nebo grilování. Když jej doplníte osvěžujícím chřestem a klasickým míchaným salátem, bude výborný jako příloha k masům nebo jako vegetariánská večeře.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Olivový olej, vinný ocet, cukr, pepř a sůl smícháme v míse na zálivku a necháme odležet.
- Do vroucí osolené vody dáme vařit chřest na 5–8 minut. Současně s ním vaříme mrkev, ale o 5 minut déle.
- Pokrájíme listy ledového salátu na kostičky.
- Uvařený chřest nakrájíme na špalíčky, ředkvičky na plátky a přidáme je k salátu.
- Nakrájíme také uvařenou mrkev na hrubší kolečka, sýr na větší kostky a hlavičky chřestu na špalíčky.
- Z takto upravené zeleniny vytvoříme jednodruhové špízy.
- Špízy opékáme z obou stran na pánvi s olivovým olejem.
- Připravenou zeleninu na salát vložíme do mísy se zálivkou a ze všech stran promísíme tak, aby se salát dobře obalil.
- Takto připravený salát naservírujeme na talíř, přidáme osmažené špízy a podáváme jej s opečenou bagetou.