Zelňáky se škvarky

Zelňáky se nikdy neomrzí. Tento jednoduchý a levný staročeský recept je jednou ze stálic v naší kuchyni a věříme, že jen co ho vyzkoušíte, stane se oblíbeným i u vás doma.
Zelňáky se nikdy neomrzí. Tento jednoduchý a levný staročeský recept je jednou ze stálic v naší kuchyni a věříme, že jen co ho vyzkoušíte, stane se oblíbeným i u vás doma.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
12 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
60 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    zelí 1/2kg kysané
    škvarky 160g vepřové
    cukr 100g krupicový
    vejce 3ks
    cibule cibulová nať
    kmín mletý
Pokyny
  1. Kysané zelí vložíme do hrnce, zalijeme jej vodou a 25 minut povaříme.
  2. Škvarky umeleme v masovém strojku.
  3. Očištěnou kopřivu, cibulovou nať, oregano a petržel nadrobno nasekáme.
  4. Z povařeného zelí slijeme vodu, kterou si necháme v kastrolu stranou, a zelí necháme vychladnout.
  5. Do zelí zamícháme škvarky, mouku, krupici a vejce.
  6. Směs osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a nasekané bylinky.
  7. Vše dobře promícháme tak, aby vznikla směs o něco málo hustší než běžně používaná na bramboráky. Pokud je směs příliš hustá, zředíme ji vývarem ze zelí.
  8. Středně velký pekáč vymažeme sádlem a směs do něj rozprostřeme.
  9. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C cca 30 minut.

Recept připravila blogerka neplechanaplechu.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*