Žloutkové ořecháčky

Pracny, rohlíčky nebo plněné ořechy. Cukroví s ořechy zkrátka neodmyslitelně patří na vánoční stůl! Připravte si žloutkové ořecháčky plněné máslovým krémem s příchutí rumu a navrchu s vynikající křupavou polevou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Pracny, rohlíčky nebo plněné ořechy. Cukroví s ořechy zkrátka neodmyslitelně patří na vánoční stůl! Připravte si žloutkové ořecháčky plněné máslovým krémem s příchutí rumu a navrchu s vynikající křupavou polevou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 dávka
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 180g hladká
    máslo 120g
    cukr 60g moučkový
    ořechy 50g mleté, lískové
    žloutek 1ks
    citrónová kůra 1/2lžičky
    vanilka 1špetka
Krém
    máslo 60g
    žloutek 2ks
    cukr 2lžíce moučkový
    rum
Dokončení
    žloutek 1ks
    rum
    cukr moučkový
    ořechy pekanové, na ozdobu
Pokyny
  1. Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme změklé máslo, mleté ořechy, žloutek, vanilku a citronovou kůru.
  2. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme ideálně do druhého dne odležet v lednici.
  3. Na krém vyšleháme žloutky, cukr, máslo a trochu rumu. Před plněním ho necháme trochu vychladit.
  4. Z odpočatého těsta vykrajujeme požadované tvary, které pečeme v troubě předehřáté na 160 °C lehce dozlatova.
  5. Upečené cukroví slepujeme připraveným krémem.
  6. Na polevu smícháme žloutek s moučkovým cukrem a malým množstvím rumu - poleva musí mít hustší konzistenci.
  7. Slepené tvary potřeme navrch polevou a ozdobíme kouskem ořechu.
  8. Cukroví poté necháme odležet ideálně týden v chladu.

Jak třídit sáčky od mouky? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do kontejneru označeného modrou samolepkou. Máslo zabalené v papíru je obvykle kombinací papíru a hliníku, a proto patří do kontejneru na směsný odpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*