Pracny, rohlíčky nebo plněné ořechy. Cukroví s ořechy zkrátka neodmyslitelně patří na vánoční stůl! Připravte si žloutkové ořecháčky plněné máslovým krémem s příchutí rumu a navrchu s vynikající křupavou polevou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Pracny, rohlíčky nebo plněné ořechy. Cukroví s ořechy zkrátka neodmyslitelně patří na vánoční stůl! Připravte si žloutkové ořecháčky plněné máslovým krémem s příchutí rumu a navrchu s vynikající křupavou polevou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
1 dávka
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme změklé máslo, mleté ořechy, žloutek, vanilku a citronovou kůru.
- Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme ideálně do druhého dne odležet v lednici.
- Na krém vyšleháme žloutky, cukr, máslo a trochu rumu. Před plněním ho necháme trochu vychladit.
- Z odpočatého těsta vykrajujeme požadované tvary, které pečeme v troubě předehřáté na 160 °C lehce dozlatova.
- Upečené cukroví slepujeme připraveným krémem.
- Na polevu smícháme žloutek s moučkovým cukrem a malým množstvím rumu - poleva musí mít hustší konzistenci.
- Slepené tvary potřeme navrch polevou a ozdobíme kouskem ořechu.
- Cukroví poté necháme odležet ideálně týden v chladu.
Jak třídit sáčky od mouky? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do kontejneru označeného modrou samolepkou. Máslo zabalené v papíru je obvykle kombinací papíru a hliníku, a proto patří do kontejneru na směsný odpad.